1. Кутија за спомен: користете ја за да чувате предмети од раните денови на вашето бебе. Можете да додавате спомени како што вашето малечко расте.
  2. Кутија за играчки. Можете да ја користите за складирање на играчки, вешто криејќи го нередот.
  3. Уметничка кутија: како што вашето бебе станува поголемо и почнува да создава и бои, ова е совршена кутија за собирање на оние единствени слики кои ќе ги чувате долго време.
  4. Чување на книги: Имајте ги книгите блиску до вас, за лесен пристап при времето за читање со вашето малечко.
  5. Облека: користете ја кутијата за да ја ставите следната сезонска облека за вашето бебе или пак оние нешта кои се веќе надраснати.